ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΤΑΞΗΣ KOMMA ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ(Οκτώβριος 2011)

ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΤΑΞΗΣ KOMMA ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

“Σαφώς η επανάσταση πρέπει ν΄αμυνθεί και να εξελιχθεί με μια αμείλικτη λογική. Αλλά δεν πρέπει και δεν μπορεί ν΄ αμυνθεί με μέσα που αντιφάσκουν στους σκοπούς της […] Αν, προκειμένου να νικήσουμε, θα πρεπε να στήσουμε κρεμάλες στις πλατείες, θα προτιμούσα να χάσουμε”                                                  Ερίκο Μαλατέστα

  Διανύουμε μέρες σκληρής κοινωνικής λεηλασίας όπου δεχόμαστε ολομέτωπη επίθεση κράτους , καπιταλιστικού συστήματος και κεφαλαίου. Παρ’όλα αυτά τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας αντι να εντατικοποιήσουν και να ριζοσπαστικοποιήσουν τη μάχη και την αντίσταση εναντίον αυτών των μηχανισμών ,εκτονώνουν την οργή και την αγανάκτηση τους προσφεύγοντας στο κοινωνικό κανιβαλισμό και το παιχνίδι της εκδίκησης, το αλληλοφάγωμα και εν τέλει στο σπαραγμό του κινήματος. Η ωμή και τύφλη βία από όπου και αν προέρχεται ή ειναι απαράδεκτος χουλιγκανισμός ή βρωμάει παρακράτος, καταδικάζεται και δεν αποτελεί λύση. Τέτοιες πρακτικές χαρακτηρίζονται εξουσιαστικές και παραμένουν πολιτικά μετέωρες και εκτός ελευθεριακής λογικής.

  Αλλά καταδικαστέα ειναι και η στρατηγική του πολιτικού ιμπεριαλισμού, δηλάδη η προσπάθεια κυριαρχίας και απαίτησης της πρωτοκαθεδρίας σε έναν αγώνα ,που εκφράζει όλο το λαό, από ένα συγκεντρωτικό αστικό κόμμα. Ακολουθώντας τη χρόνια καθεστωτική πολιτική του και μέσω αλαζονικής και αυταρχικής συμπεριφοράς αυτοκλίθηκε περιφρουρός της σάπιας Βουλής , υπερασπιστής της ομαλότητας και εγγυητής της τάξης ενώ εντός της κατεδαφίζονταν με κατάπτυστο νομοσχέδιο εργασιακά δικαιώματα, κεκτημένα ετών. Δρα ως η τελευταία σανίδα σωτηρίας του καπιταλισμού αναλαμβάνοντας την ευθύνη της υποταγής των κοινωνικών αγώνων. Έπαιξε άψογα το μαξιλαράκι του συστήματος και αποκατέστησε το ρόλο της αστυνομίας (αν και σε συνεννόηση και άγαστη συνεργασία μαζι της) μπλοκάροντας οποιαδήποτε δίοδο των διαδηλωτών προς το άσυλο των 300 μονοπολώντας για το θεαθήναι και τη ψηφοθηρία  το χώρο μπροστά από τη Βουλή. Έπειτα σε μία συντεταγμένη και ταυτόχρονη επιχείρηση με το κατασταλτικό δεξί χέρι της εξουσίας απώθησαν τον κόσμο απο την περιοχή του συντάγματος και της πλατείας δεχόμενοι τα εύσημα των καθεστωτικών media και των λοιπών αστικών κομμάτων που ανέλπιστα βρήκαν νέους συμμάχους.

  Κομματόσκυλα μην προσπαθείτε να εκμεταλλευτείτε τις συγκυρίες του κοινωνικού αναβρασμού και να καπελώσετε το πάθος των διαδηλωτών για εξέγερση και ελευθερία . Τους διαδηλωτές που τόσο καιρό σνομπάρατε οργανώνοντας δικές σας πορείες-παρελάσεις διακριτές χρονολογικά και τοπογραφικά απο τους υπόλοιπους. Αφήστε τις νομιμόφρονες σημαιούλες σας και τις εκλογικές και κοινοβουλευτικές «δημοκρατικές» αυταπάτες.Απεγκλωβιστείτε απο το κώ(μ)μα σας και τις γραφειοκρατικές γραμμές του. Ενωθείτε με τον κόσμο σε αντιιεραχικα μορφώματα στους εργασιακούς χώρους, με συνελεύσεις απο τα κάτω οπου ο καθένας αποτελεί τμήμα της βάσης , χωρίς ηγεσίες, πρωτοπορίες και εξουσιομανείς βλεψεις.

  Τα ριζοσπαστικά και επαναστατικά τμήματα της κοινωνίας οφείλουν να επιτεθούν πολιτικά στοχοποιημένα και ταξικά συνειδητοποιημένα στο σύστημα με σκοπό την ανατροπή του,να βρεθούν απέναντι στα δεκανίκια του και να πιέσουν τα ξεπουλημένα συνδικάτα μαζί με τους εργατοπατέρες τους. Μισόλογα και ουδέτερες θέσεις δεν χωράνε, οι δρόμοι ανήκουν στους εξεγερμένους και στους αμφισβητίες της αστικής δημοκρατιάς, της εξουσίας και της εκμετάλλευσης. Οι αλυσίδες μας στρέφονται εχθρικά προς την κυριαρχία και δεν βλέπουν απειλητικά  τους υπόλοιπους καταπιεσμένους και πληττόμενους. Ο εχθρός ειναι αλλού και δεν παγιδευόμαστε σε κοντόφθαλμα μικροπολιτικά συμεφέροντα, απαντούμε με αδιαμεσολάβητους αγώνες για ατομική και συλλογική χειραφέτηση στην επίθεση του κράτους και όσων εθελόδουλων το στηρίζουν.

Η αλληλεγγύη ειναι το όπλο μας

Aυτόνομο σχήμα Ιατρικής Πάτρας

Οκτώβριος 2011

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *